Omituisten otusten kerho

On taas aika ihastella ja ihmetellä MacKativerin ja mun eläinpiirustushaasten tuloksia! Ajatuksena on yhdistää kolme randomia eläinkunnan edustajaa ja tällä kertaa eläinten valinnan hoitivat blogien lukijat. Kiitos inspiroivista ideoista!

Ensimmäinen ölli yhdistää laiskiaisen, kaskelotin ja kirahvin. Tää oli niin hauska porukka, että niistä syntyi iloisesti kaksikin elikkoa!

Ensimmäisenä kuvaan astelee pitkäkarvainen villalaiskirahvilotti, joka liikkui laumoissa viime jääkausien välissä riipien syötävää puiden latvoista.
KM_C227_Keskustakirjasto_Oodi Q76

Ilmaston jälleen lämmetessä evoluutio päätti palauttaa laiskirahvilotit mereen. Nykyiset laiskirahvilotit ovat sopeutuneet popsimaan nopeakasvuisia leviä, joita ne kahmivat suuhunsa eturaajojen pitkien kynsien avulla. Eläimen on käytännössä syötävä jatkuvasti, jotta se saa tarpeeksi energiaa elintoimintojensa ylläpitämiseen. Massiivisen ruhonsa ansiosta sillä ei kuitenkaan ole luontaisia saalistajia, joten se voi keskittyä syömään kaikessa rauhassa.
KM_C227_Itakeskuksen_kirjasto Q76

MacKativerin eläintulkinnat löydät täältä!

Pysy kanavalla, lisää otuksia tulossa maaliskuun mittaan 😉

Ps. Kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden teemaviikkoa vietetään 18.-22.5.2020! Pistä korvan taa ja juhli elämän runsautta ympärilläsi silloin tai vaikka joka päivä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *