Suojelija

Ahsoka_n

Katarina Van Cenobe ja hänen vanha sotaratsunsa pakenevat silmittömästi pois kaupungista, halki peltojen ja yli ojien, kunnes pääsevät öisen metsän suojiin. Takaa-ajajien äänet haipuvat viimein kuulumattomiin. Silloin Katarina huomaa oman hevosensa puuskuttavan epätavallisen lujaa, eikä sen laukkakaan ole aivan puhdasta. Kauhukseen Katarina tajuaa toisen saappaansa olevan tahmeiden veriroiskeiden peitossa. Hevonen on haavoittunut!

He löytävät vanhan kirkon rauniot ja hakevat sieltä suojaa yöksi. Hätääntynyt Katarina yrittää parhaansa mukaan huolehtia hevosesta. Se on saanut miekasta pitkän viillon lavalta kaulaan asti.

Katarina ei ole koskaan tuntenut näin syvää epätoivoa. Hänen oma aseenkantajansa on paljastunut mädän paavin inkvisiittoriksi, määrännyt vanhan mestarinsa tapettavaksi ja nyt vielä hänen hevosensakin pahasti loukkaantunut, eikä hänellä ole mitään lääkkeitä tai yrttejä, joilla hoitaa vammoja. Hätä kuristaa hänen kurkussaan ja hän tuntee kuumien kyyneleiden kihoavan silmäluomiensa taa.

Yhtäkkiä ylimaallisen kirkas valonsäde leimahtaa raunioissa. Katarina luulee takaa-ajajien löytäneen heidät, mutta sitten hän huomaa edessään seisovan valoa hohtavan hahmon, joka hymyilee hänelle rauhoittavasti. Hämmästys ja ihailu vuorottelevat Katarinan mielessä, kun hän tunnistaa loistavan ilmestyksen. Se on Ahsoka Tanolainen, Coruscanten neitsyt, Taivancäwiän aseenkantaja ja ritarikunnan suojeluspyhimys.

-Älä pelkää Katarina, Ahsoka sanoo. Ei kaukanakaan täältä, aamunkoin suunnassa on luostari, joka ottaa suopeasti vastaan loukkaantuneet matkalaiset uskoon katsomatta. Siellä olette turvassa ja saatte tarvitsemanne avun.

Hevoseen silminnähden sattuu, mutta se astuu Ahsokan luo ja painaa päänsä tämän syliin. Ahsoka hymyilee ja silittää hevosta, puhellen sille rauhoittavasti.

-Voi Rex, olet pärjännyt hienosti. Kestä vielä vähän… Sitten hän halaa hevosta tiukasti.

Katarina katselee vanhojen ystävysten kohtaamista sivummalta. Yhtäkkiä Ahsoka viittaa hänet lähemmäksi — ja rutistaa molemmat lämpimään ja turvalliseen halaukseen, joka on täynnä lupausta paremmasta huomisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *