Turvapaikka

luostari_n

Päivät vierivät kuin varkain ja kesä kääntyy kohti sadonkorjuuaikaa. Katarina ja hevonen -Rex nimeltään- viettävät vuodenaikaa kätketyn luostarin asukkaina.

Luostari on rakennettu ikivanhan terveyslähteen ympärille ja vuosisatojen saatossa se on kasvanut ja kehittynyt yhä vaikuttavammaksi luonnontieteiden ja oppineisuuden keskukseksi. Kuinka tällainen paikka on voinut pysyä vallanhimoisen paavin saavuttamattomissa, sitä ei Katarina osaa arvata. Hän on kuitenkin toistaiseksi tyytyväinen vakaasta turvapaikasta. Vieraat osallistuvat luostarin yhteisiin töihin taitojensa ja kykyjensä mukaan ja arkipäivän verkkaiseen rytmiin on ollut helppoa solahtaa.

Luostarin sairastuvan munkkiveljet ovat huolehtineet hevosesta kuin kenestä tahansa ihmispotilaasta. Rexin vamma on parantunut hyvin ja se saa laiduntaa luostarin hedelmätarhassa. Se vaikuttaa tyytyväiseltä oloonsa, sen askelissa on uutta energiaa ja karva kiiltää syyskesän auringossa.

Myös Katarina tuntee olonsa ruumiillisesti paremmaksi kuin aikoihin, siitä pitävät säännölliset ateriat ja kevyt päivittäinen työskentely huolen. Sisimmässään hän kuitenkin tuntee olevansa kuin hajalle revitty. Kysymykset eivät jätä häntä rauhaan, kuten ei myöskään muisto Glorian vihan vääristämistä kasvoista, jotka vannoivat hänen kuolemaansa. Mitä useampi viikko vierähtää ohi, sitä vaikeampi Katarinan on karistaa kalvava tunne mielestään. Hänen on löydettävä Gloria, puhuttava tälle, saatava karistettua tämä järjettömyys… Ja suunnitelma alkaa kehkeytyä Katarinan mielessä.

Yksi vastaus artikkeliin ”Turvapaikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *