Evo-special: Kovakuoriaisten oikeudet

Raah, mun päivitystahti on aivan rikki! Laitetaan sen kunniaksi tällä viikolla kasa Evon kansallispuistohankkeeseen liittyviä kuvia.

Evon kansallispuiston valmistelu on herättänyt paikallisesti kuumia tunteita ja sanomalehtien mielipidepalstojen keskustelu on houkutellu mussa esiin sen sarkastisen sivaltajan. Onneksi on tämä blogi, johon vuodattaa, jotta voi sit julkisemmilla areenoilla olla vähän asiallisempi.

Joten varoitus: sarjakuvat sisältävät ilkeilyä tavallisten, rehtien apilapuolueen äänestäjien kustannuksella.

koppiksenoikeudet_n
/ Why does everybody just nag about lichens and bugs and never mentions forest owner’s rights?! -Well because many of those lichens and bugs are endangered. /
/ So what? It’s not my fault! – Um, actually it is. /

sukupuutto_n
/ And what if some polypore is endangered – I should nevertheless have a right to my livelihood! -That polypore can go extinct! /
/ So? -So forest owners are not going extinct anytime soon–!! /
/ Not yet, but just watch for how long that’s the case, if you hippies get to decide! /

Suomessa on viimeisimmän uhanalaisarvioinnin (2019) mukaan 883 uhanalaista metsälajia, joista suurin osa on lehtojen ja vanhojen metsien lajeja. Uhanalaisuuden syynä on metsätaloudesta johtuva elinympäristön muutos ja lahopuun vähyys. Tilanne on kriittisin Etelä-Suomessa, jossa vanhoja metsiä ei ole juuri enää jäljellä.

Voi pohtia, missä vaiheessa ihmisen oikeus tavoitella omaa etua ylittää koppiksen tai sienen oikeuden olla olemassa. Riittäisikö 883 uhanalaista lajia jo?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *